Направете вкусен сос за месо од лук. Дава одличен шмек како додадок на ручек со шницли или пилешко месо.
Прочитајте како да го приготвите и целиот рецепт:
Состојки.
- 5 чешниња лук
- 50 гр маргарин
- 1 лажица брашно
- 200 мл млеко
- сол и бибер
- магдонос
Начин на подготовка:
- Маргаринот се растопува и се додава брашно, па добро се соединува со мешање.
- Се додава и ситно сецканиот лук, па сè заедно малку се динста за да омекне. Потоа се додава и млекото и се динста додека да почне да се згуснува смесата.
- Се додаваат сол и бибер и по желба малку сецкан магдонос.
- Се става смесата во сад. Одозгора може да декорирате со уште магдонос.
- Се служи со месо.
Уживајте и имајте добар апетит 🙂
Повеќе рецепти на Gotvi.mk: