Се топи во уста – Рецепт за сочно месо со печурки

Се топи во уста – Рецепт за сочно месо со печурки

Направете вистински деликатес со свинско месо кој ќе ги разбуди сите сетила.

Ова е рецептот, како и начинот на подготовка:

Состојки.

  • 1 кг свинско месо
  • 500 гр печурки
  • 2 главици кромид
  • 4 домати
  • 1 лажица вегета
  • 1 лажичка бибер
  • малку масло по потреба

Начин на подготовка:

  1. На загреано масло се динста кромидот со шампињоните, па се додава свинското месо ситно сечено и доматите кои исто така ќе ги сечете на коцки. Целата смеса се пржи 15-20 минути.
  2. Се ставаат зачини по вкус, вегета и бибер и се распоредува месото на 4 парчиња фолија.
  3. Добро се затвара месото во фолијата. Ставете да се пече во рерна на 200 степени половина час.
  4. Се послужува додека е топло.

Добар апетит!

Повеќе на Gotvi.mk:

Свинско филе со сос од ајвар

Свинско печено во грне

Сечкано свинско на кинески начин

Свинско месо во тава

Пита од мелено месо, карфиол и праз

Маринада со која секое месо е повкусно

Сочно месо во сос

Бурек со месо од готови кори

Пилешко месо со спанаќ