Само променете една ситница и вашите палачинки секогаш ќе бидат меки и сочни

Само променете една ситница и вашите палачинки секогаш ќе бидат меки и сочни

Палачинките се омилен десерт на многумина. Ги сакаме слатки, солени, дебели, тенки. Сепак, една работа може да го расипе уживањето во нив.

Било да ги правите по рецепт или сте веќе искусна домаќинка, често ви се случува палачинките да испаднат жилави?

Интернетот е полн со трикови и совети како да направите совршени палачинки, а всушност доволно е да ја направите само оваа ситница.

Пред да почнете да го правите тестото за палачинки, одвојте ги белките од жолчкие.

Во жолчките додајте ги потребните состојки за тестото и добро разматете, а белките разматете ги така што ќе добиете цврст снег.

Додајте снег од белки во тестото за палачинки, внимателно мешајќи со лажица или жица и пржете палачинки.

Поради снегот од белки, тестото ќе има пенаста структура, а палачинките ќе бидат меки како душа, дури и откако ќе се изладат.

Уживајте!

Повеќе на Готви.мк:

Чајот од шипка како лек

БРЗО И ЕВТИНО: Отстранете ги непријатните флеки од пот на вашите алишта

Корисен совет: Како да ги освежите и исчистите сунѓерите и џогерот

Дамки од црвено вино на тепихот? Исчистете ги за миг

Направете природен освежувач за воздух – Потребни ви се само 2 работи

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*