Храната која ја купуваме во конзерва, најчесто ја ставаме во чинија директно по отворањето на конзервата и не обраќаме многу внимание на неа.
Сепак, самата конзерва стои во пакети, потоа на рафт во продавница, во кесе, па во ладилник, а со самото тоа е легло на бактерии и нечистотии.
Кога ја отвараме конзервата, бактериите може да влезат внатре и преку капакот, само со мал допир, па затоа конзервата ви препорачуваме да ја измиете пред отварање и употреба.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Сода бикарбона – замена за 8 скапи препарати за нега
Како да ја отстраните бојата за коса која не ви се допаѓа?
Брз пилинг за меки усни – Ви требаат само 2 состојки
Како да ослабете до празниците?
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)