Деликатесни поховани бомбици од мортадела

Деликатесни поховани бомбици од мортадела

Мали, брзо, вкусни и лесни солени бомбици од мортадела. Вкусот им е совршен.

Ова е подготовката со потребните намирници:

Состојки:

  • 200 гр мортадела
  • 100 гр средина од леб
  • 1 шолја млеко
  • 2 лажици рендан пармезан
  • 1 јајце
  • презла
  • сол
  • бибер
  • масло за пржење

Начин на подготовка:

  1. Средината од лебот исечете ја на ситни коцки, ставете ја во длабок сад, па ставете млеко, за да го впијат.
  2. Исецкајте ја мортаделата исто така на коцки.
  3. Во друг сад со чинија изматете го јајцето, ставете ја мортаделата, лебот, бибер и сол.
  4. Со рака обликувајте топчиња.
  5. Ставете ги во презла и пржете ги во загреано масло додека не поруменат.
  6. Ставете ги на хартија за да ја впие маснотијата.

Добар апетит!

Повеќе вести на Gotvi.mk:

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнети печурки по најдобар рецепт