Следете ги советите од видеото и гарантирано ќе ви успее!
Состојки:
- 400 гр ориз
- 400 мл вода
- 1 л млеко
- 5 лажици шеќер
- 30 гр путер или маргарин
- 2 кесички ванилин шеќер
- 1 лажичка цимет
Начин на подготовка:
- Оризот ставете го да се готви во вода и штом ја впие додајте млеко и ванилин шеќер. Гответе на слаб оган околу 30 минути или додека не видите фино да згуснал.
- Во меѓувреме додајте путер и засладете по вкус. Додека е врел ставете во садови, посипете со цимет и уживајте во десертот.
Деталите за подготовка погледнете ги во видео рецептот на „Шерпица“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути