Старата добра гибаница, но во ново руво, нема да и одолеете!
Состојки:
- кори
- 200 гр сирење
- брашно
- презла
- 2 јајца
- масло
Начин на подготовка:
- Скршете јајце, додајте сирење, па изгмечете со вилушка. Првата кора раширете ја, намастете ја, додајте друга па на неа во средина ставете фил. Свиткајте го горниот и долниот крај на корите, па левата и десната страна да се состават на средина и потоа свиткајте во ролна.
- Скоја ролна провлечете ја низ брашно, јајце и презла, потоа пржете во маст. Вадете на салфети добро да ја впијат маснотијата. Сервијате ги топли со јогурт или кисело млеко.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот