Направете стариснко, вкусно и брзо јадење.
Состојки:
- 2 дл вода
- 2 дл млеко
- 350 гр кајмак
- 8 лажици пченично брашно
- 1 лажичка маст
- 1 лажичка сол
Подготовка:
- Млекото, водата и маста се ставаат да повријат и се става кајмакот со сол и брашно.
- Се намалува температурата и се остава да врие.
- Се служи со кисела павлака.
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Шарена тава со зеленчук и пилешко
Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки