Ако сакате пиле кое ќе биде меко и сочно и вкусно истовремено, има неколку трикови.
Главниот трик е пилето да го печете намачкано со масло за јдење или пиво. На тој начин пилето ќе се пече во сопствениот сок и ќе добие мекост и сочност.
За да биде крцкаво, одозгора прелијте го со свеж лимонов сок, како и со зачини, па ставете го садот се пече.
За пилето да има златножолта боја и мекост, на задниот дел со чепкалки залепете парчиња ладен маргарин и додадете повеќе зеленчук додека се пече.
Така ќе биде крцкаво однадвор, меко одвнатре.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината
ВИДЕО: Рецепт за природна маска против акни и мозолчиња