Ќе уживате во овој вкус. Вкусна риба со компири и лук, совршено испечено во рерна.
Состојки.
- риба
- феферонки
- рузмарин
- мајчина душичка
- 2 кромида
- лук
- маслиново масдло 50 мл
- компир
- целер
Подготовка:
- Рибата се чисти, фефероните се сецкаат, листовите мајчина душица и рузмарин ги сечеме, една главица кромид се сече на коцки, другата на тркала.
- Лукот со компирот и целерот ги сечеме на коцки.
- Со лукот, рузмаринот, мајчината душичка и маслиновото масло ги мешаме, па рибата ја засекуваме со нож на две три места.
- На дното ставаме тркала кромид, ставаме од смесата на рибата, го ставаме компирот и целерот и зачини по избор.
- Сета смеса со рибата од садот ги ставаме во загреана рерна на 180 степени да се пече 20 минути.Потоа ја покриваме со фолија и печеме уште 20.
- Уживајте!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Корисен совет: Како да ги освежите и исчистите сунѓерите и џогерот
Дамки од црвено вино на тепихот? Исчистете ги за миг
Направете природен освежувач за воздух – Потребни ви се само 2 работи
Флеки од мастило или тонер – Потребна ви е само 1 намирница и ќе ги извадите
БЕСПЛАТНО: Домашни средства за чистење флеки и перење на облека
Оставете ги децата да си играат во трева – Има евтин рецепт кој ги вади флеките
Чини само 1 денар – Рецепт со кој ќе ги освежите боите на алиштата