Тутманик – традиционална бугарска пита

Тутманик – традиционална бугарска пита

Вкусно јадење по едноставен рецепт на Милица Михаиловиќ…

Состојки:

  • 650 гр брашно
  • 1 лажичка сол
  • 250 мл млеко
  • 100 мл вода
  • 1 лажичка шеќер
  • 1,5 лажичка сув квасец
  • 100-150 гр маргарин за премачкување

Начинот на подготовка погледнете го во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт