Кнедли со пилешки џигер со презла

Кнедли со пилешки џигер со презла

За сите љубители на убаво јадење…

Состојки:

  • 1 поголемо јајце
  • пилешки џигери
  • 1 лажичка путер
  • 5 рамни лажици презла
  • 1 рамна лажица брашно
  • малку сол
  • малку бибер
  • магдонос

Начин на подготовка:

  1. Иситнете ги џигерите и одвојте ги жилите. Додајте жолчка, брашно, презла, сол, путер и исечкан магдонос. Измешајте да се соедини.
  2. Посебно разматете белки пенасто па додајте ги во претходната маса, измешајте и правете мали топчиња.
  3. Кога супата ќе биде зготвена ставете ги кнедлите и гответе ги околу 10 минути. Послужете и уживајте!

 

Начинот на подготовка детално погледнете го во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула