Оваа храна се расипува еден час по готвењето, никако не ја јадете

Оваа храна се расипува еден час по готвењето, никако не ја јадете

Оризот е здрава и вкусна храна која сите ја консумираме често, но постои еден детаљ за оризот кој е многу важен да се знае.

Имено, оризот не треба да се јаде, освен веднаш по подготовката, бидејќи се расипува за еден час.

Што повеќе стои на собна температура, толку повеќе има бактерии и може да се добие и труење.

Повеќе на Готви.мк:

Мајката на Јелена Крлеуша: Еве како конечно ја победив зависноста од храна!

Адријана Лима открива: Рецепт за утринско смути и совети за диета

Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци

Цеца со нов албум, а ние ви откриваме што јаде за да има таква линија

Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса