Сите ќе ви го бараат рецептот!
Состојки:
- 4 јајца
- 4 лажици шеќер
- 4 лажици брашно
- 100 гр чоколадо
- 1 ванилин шеќер
- 2 пудинга од ванила
- 500 мл млеко
- шеќер за пудинг
- 100 гр путер
- 3 лажици шеќер во прав
Начин на подготовка:
- Разматете јајца со шеќер, додајте брашно, добро измешајте и печете кора на 200 степени околу 10-15 минути. Врелата печена кора свиткајте ја во фолија и крпа и оставете ја на страна.
- Згответе пудинг во млеко и засладете со шеќер по вкус. Пудингот добро изладете го. Пенасто разматете путер, додајте 2-3 лажици шеќер во прав за подобро да се мати.
- Соединете го путерот со пудингот да добиете кремаста смеса без грутки. Во посебен сад растопете чоколадо.
- Поделете го кремот на два дела, па во еден додајте чоколадо и добро соединете. Кората развлечете ја, па премачкајте со чоколаден крем, а од горе распоредете дел од кремот без чоколадо.
- Полека свиткајте ролат, свиткајте го во хартија за печење и оставете 2-3 часа во фрижидер да се излади. Сечете и уживајте во совршениот вкус!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта