Лесно се подготвува, а има одличен вкус…
Состојки:
- 1 кг брашно
- прашок за печиво
- 1 л кисело млеко
- неколку чешниња лук
- сол
- месна супа
- путер
Начин на подготовка:
- Од брашно, јајца, сол и вода направете тесто малку погусто отколку за палачинки.
- Во плех загрејте малку масло, па ставете го тестото да биде со дебелина од околу еден сантиметар. Печете додека не стане крцкаво. Малку изладете и пресечете на парчиња.
- Загрејте шолја путер измешан со врела супа и ситно сечкан лук. Залијте ги парчињата печено тесто и оставете да ја впијат течноста. Потоа прелијте со кисело млеко и уживајте!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот