Пилешко карбонара: Најсочното месо кое некогаш сте го пробале!

Пилешко карбонара: Најсочното месо кое некогаш сте го пробале!

Овој ручек ќе ви стане омилен!

Состојки:

  • 1 шолја брашно
  • 1/2 шолја рендан пармезан
  • 1 лажичка сол
  • 1 лажичка бибер
  • 3 парчиња пилешко филе
  • 1 лажица маслиново масло
  • 2 лажици путер
  • 1/2 шолја сечкана сланина Пекабеско
  • 1/2 шолја сечкана лута пиперка
  • 1 шолја сечкан кромид
  • 2 чешниња сечкан лук
  • 300 мл павлака за готвење

Начин на подготовка:

  1. Измешајте брашно, пармезан, сол и бибер, па во оваа смеса извалкајте го пилешкото месо. Лажица маслиново масло и путер ставете во тава, загрејте и испржете го месото од двете страни. 
  2. Извадете го печеното месо и во истата тава веднаш ставете сланина, пиперка и кромид и пржете. Додајте лук, измешајте, па ставете павлака за готвење. Кратко гответе, по желба додајте уште малку рендан пармезан и тргнете го од оган. 
  3. Пилешкото сервирајте го на чинии и прелијте го со овој вкусен крабонара сос.

Добар апетит!

Поврзани вести на Готви.мк

Брзи роденденски сендвичи

ВИДЕО: Појадок за 8 минути – неодоливи сендвичи со шунка и кашкавал

Најбрзиот рецепт за кифли за сите домаќинки

Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви

Видео: Рецепт за најдобриот домашен појадок во светот

Похован кашкавал

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки