Верувале или не, сунѓерот за садови е повалкан и од корпа за отпадоци, а затоа треба да се менува често.
Истражувањата покажуваат дека сунѓерот треба да се менува на една недела за да се заштитиме себе и здравјето.
Особено ако со истиот сунѓер ги бришеме и работната и садоперот кои се легло на бактерии, мора да се менува почесто.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука