Овој хот-дог нема врска со оние кои ги купувате – многу е подобар!
Состојки:
- 2 пара виршли Пекабеско
- 2 кифли
- 2 лажици маслиново масло
Состојки за сос:
- 120 мл маслиново масло
- 60 мл бел вински оцет
- 4 чешниња лук
- 5 лажици слатко вино
- 3 лажици сок од лимон
- 1 веза коријандер
- листови магдонос
- 2 лажици оригано
- половина чили пиперка
Начин на подготовка:
- Виршлите ставете ги во топл вода, гответе ги околу 25 минути. За тоа време подгответе го сосот.
- Излупен лук ставете во блендер, додајте сечкан магдонос, коријандер и чили. Иситнете, па измешајте со маслиново масло, оцет, вино, лимонов сок и оригано.
- Загрејте тава. Кифлите пресечете ги на половини и пропрскајте ги со маслиново масло. Исушете ги колбасите и испечете ги кратко на скара со масло, додека не добијат румена кора.
- Избришете ја скарата и пропржете ги кифлите од двете страни. На две половини ставете по две виршли, прелијте со сос и поклопете.
Добар апетит!
ВИДЕО: Појадок за 8 минути – неодоливи сендвичи со шунка и кашкавал
Најбрзиот рецепт за кифли за сите домаќинки
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви