Уживајте во секој залак!
Состојки:
- 30 гр квасец
- 300 мл течност, вода, млеко, јогурт
- 300-400 гр брашно
- малку масло
- кечап
- пржени фаширани шницли за полнење
Начин на подготовка:
- Замесете средно тврдо тесто од наведените состојки па оставете малку да нарасне.
- Кога тестото ќе нарасне размесете го во 8 еднакви топчиња. Секое топче развлечете го на големина од мала чинија.
- Во средина ставете пржена фаширана шницла, додајте малку кечап, а рабовите малку наквасете ги со топла вода. Развлечете друго топче и поклопете ја шницлата и притиснете ги рабовите. Направете така и со останатите топчиња.
- Оставете ги лепињите малку да нараснат, премачкајте ги со млеко и печете на 200 степени околу 20 минути. Оставете ги малку да се изладат и потоа уживајте во секој залак… Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот