Лесно и брзо до вкусни колачиња…
Состојки:
- 100 гр бело чоколадо
- 100 гр црно чоколадо
- 1 лажица рум
- 50 гр ф’стаци
- 100 гр шеќер во прав
- 200 гр марципан
Начин на подготовка:
- Марципанот измешајте го со шеќер, мелени ф’стаци и рум. Од смесата обликувајте топчиња.
- Белото и црното чоколадо посебно растопете ги на пареа, па секое топче потопете го во бело или црно чоколадо – цело или само до половина.
- Темниот дел на колачето испрскајте го со бело, а светлиот дел со црно чоколадо, како декорација.
- Оставете ги колачињата да отстојат, па ставете ги во хартиени корпички и послужете.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта