Испечете пченка и послужете ја со неодолив мексикански сос…
Состојки:
- 5 парчиња пченка
- 4 лажици мајонез
- 1/2 лажичка сол
- на врв на лажичка лук во прав
- 2 лажички лута пипер
- 1 лажица лимонов сок
- малку исечкан лист магдонос
- 150 гр пармезан
Начин на подготовка:
- Извадете ги лушпите од пченката и ставете на загреана тава, прво на најсилна температура, а потоа намалете. Печете околу половина час.
- Печената пченка на некои места треба да биде загорена (тоа е само површински). Секоја пченка обилно посипете ја со пармезан.
- Подгответе мексикански сос од наведените состојки и послужете со пченката.
Добар апетит!
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како