Гурманска боранија

Гурманска боранија

За љубителите на боранија овој вкус ќе биде вистинско изненадување.

Состојки:

  • 1 кг замрзната боранија Пекабеско
  • 150 гр сува сланина Пекабеско
  • 2 главици кромид
  • 1 чешне лук
  • 3 лажици презла
  • 1 гранче магдонос
  • сол
  • бибер
  • масло

Начин на подготовка:

  1. Боранијата згответе ја во посолена вода, а потоа процедете ја. На масло пропржете сланина исечкана на коцки, додајте кругови кромид, изгмечен лук и сè заедно кратко пропржете.
  2. Додајте боранија, посолете, побиберете, посипете исечкан магдонос и лесно измешајте. Префрлете во сад за послужување и посипете со пржена презла.

 

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула