За љубителите на боранија овој вкус ќе биде вистинско изненадување.
Состојки:
- 1 кг замрзната боранија Пекабеско
- 150 гр сува сланина Пекабеско
- 2 главици кромид
- 1 чешне лук
- 3 лажици презла
- 1 гранче магдонос
- сол
- бибер
- масло
Начин на подготовка:
- Боранијата згответе ја во посолена вода, а потоа процедете ја. На масло пропржете сланина исечкана на коцки, додајте кругови кромид, изгмечен лук и сè заедно кратко пропржете.
- Додајте боранија, посолете, побиберете, посипете исечкан магдонос и лесно измешајте. Префрлете во сад за послужување и посипете со пржена презла.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт