Ова е еден од најдобрите и најбрзите начини за подготовка на печурки…
Состојки:
- 300 гр шампињони
- 1 главица кромид
- 1 каранфилче
- 2 лажици маслиново масло
- 1 лажица соја сос
- 60 мл бело вино
- сол
- свежо млен црн бибер
- свеж магдонос
Начин на подготовка:
- Исчистете ги печурките со влажни салфети, по потреба исечете ги краевите. Ако користите поголеми печурки, исечете ги на половини или четвртини.
- Загрејте масло на среден оган. Додајте кромид и лук, потоа гответе околу 3-5 минути додека не омекнат.
- Додајте печурки и гответе ги со кромидот околу 8-10 минути често мешајќи.
- Додајте соја сос, бибер и вино и гответе додека виното не испари (3-5 минути).
- Тргнете ја тавата од оган и посипете ги печкурките со свеж магдонос.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука