Вкусно јадење за секаква прилика…
Состојки:
- 1 конзерва Тимко туна
- 100 гр посно сирење
- 1 јајце
- 1 тиквица
- сол
- бибер
- зачини
- зеленчук по желба
- маслиново масло
Начин на подготовка:
- Изрендајте тиквици, додајте посно сирење, исцедена туна, јајце, по желба пармезан, сол, бибер, зачин и сè добро измешајте.
- Можете да додадете и ситно сечкан лук, како и медитеранска мешавина од зачини.
- Од добиената смеса направете плескавици. Ставете ги во тепсија на хартија за печење и печете на 200 степени околу половина час.
- Јадењето послужете го со зеленчук готвен на пареа.
Добар апетит!
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт