Диетално, интересно, лесно за подготовка…
Состојки:
- 3 батаци со карабатак
- 50 мл вино
- 1 лажица брашно
- 1 лажица зачин
- 5 лажици масло
- ловоров лист
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Месото пропржете го на врело масло околу пет минути, а потоа залијте со вино и 100 мл вода. Посолете, побиберете, додајте ловоров лист и динстајте околу половина час.
- Пред крај, разматете брашно со пет лажици студена вода, додајте во смесата и оставете да крчка уште пет минути.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука