Лесно, брзо и едноставно…
Кнедлите направени на овој начин се меки и крцкави во исто време, а овошјето, кое пуштило сок, се топи во уста.
Состојки:
- 2 јајца
- 1 шолја млеко
- 3 шолји брашно
- сол
- 1 прашок за печиво
- 1 ванилин шеќер
- масло
- 15 мали кајсии
- шеќер во прав
Начин на подготовка:
- Направете тесто од јајца, брашно, малку масло, млеко, ванилин шеќер, прашок за печиво, додајте сол и млеко и разматете додека не добиете погусто тесто.
- Кајсиите добро измијте ги, извадете го плодот, повторно поклопете да останат округли. Во тенџере ставете масло, толку да собере цели кајсии во него.
- Кајсиите извалкајте ги во тесто и внимателно спуштајте ги во маслото. Можете да печете неколку кајсии истовремено.
- Кога тестото ќе добие златна нијанса, извадете ја кнедлата и ставете ја на салфета, за да ја впие маснотијата.
Уживајте!
ЛЕСНО И БРЗО: Домат чорба со кнедли
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука