Гурмански батаци – отсега само вака ќе ги правите!

Гурмански батаци – отсега само вака ќе ги правите!

Еве идеја за прекрасен ручек – гурмански батаци со сирење…

Состојки:

  • 15 гр путер
  • 1 чешне лук
  • 3 лажици сечкан магдонос
  • 125 гр сремско сирење
  • 4 лажици пармезан
  • 3 лажици презла
  • 12 пилешки батаци
  • бибер
  • сол

Начин на подготовка:

  1. Во тенџере ставете путер, загрејте го и на него пржете го лукот околу 1 минута.
  2. Тргнете го од оган, додајте сремско сирење, пармезан и магдонос и сè добро измешајте.
  3. Внимателно оделете ја кожата од батаците. Посолете го и побиберете го месото, а потоа помеѓу кожата и месото на скеој батак ставете лажица фил од секоја страна.
  4. Наредете ги батаците во намастен огноотпорен сад и печете 45 минути на температура од 195 степени.

 

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*