Уживајте во едни од најпознатите и најчесто користени видови печурки…
Состојки:
- 1 кг крупни шампињони
- 250 гр шунка Пекабеско
- 150 гр кашкавал
- 2 пакување кисела павлака Пекабела
- 2 јајца
- бибер
- сол
- сув зачин
Начин на подготовка:
- Печурките измијте ги и извадете ги дршките. Наредете ги во плех во кој ќе се печат.
- Дршките исечкајте ги, измешајте со исечкана шунка, изрендан кашкавал, павлака, разматени јајца и зачинете.
- Со подготвениот фил полнете ги печурките. Ставете ги во загреана рерна и печете 20 минути.
- Печурките печете ги на малку масло бидејќи така ќе ја сочуваат својата карактеристична арома.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука