Марципан бомбици

Марципан бомбици

Брзо се прават, а уште побрзо се јадат…

Состојки:

  • 250 гр сиров марципан
  • 80 гр шеќер во прав
  • 200 мл рум
  • 50 гр кандирано овошје
  • 20 гр какао во прав

Начин на подготовка:

  1. Замесете марципан со шеќер во прав и рум.
  2. Од добиената смеса правете топчиња и во секое ставете коцка кандирано овошје.
  3. Извалкајте ги топчињата во какао и сервирајте.

 

Уживајте!

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината

singlepost_text