Доколку ви се јаде риба, пробајте го овој рецепт за вкусна похована риба во смеса од пиво…
Состојки:
- 1 мало шише пиво
- 2 шолји брашно
- 1 лажичка прашок за печиво
- 500 гр филети морска риба
- сол
- бибер
- брашно за посипување
- масло за пржење
Начин на подготовка:
- Во чинија ставете пиво, 2 шолји брашно, прашок за печиво. Зачинете со сол и бибер.
- Извалкајте ги рибите во осанатото брашно. Потопете ги парчињата риба во подготвената смеса од пиво, но оставете ги во смесата десетина минути пред да ги извадите.
- Пржете ги во длабоко загреано масло додека не добијат златна боја, околу 5-7 минути.
- Исцедете ги на салфети и послужете ги веднаш со лимон, тартар сос и зеленчук.
Добар апетит!
Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви
Рецепт за вистински пица деликатес
Летен појадок кој ќе го правите секој ден
Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат
Одлична комбинација: Таљатели со сланина, л