Движењето „Нова кујна“ се карактеризира со елегантна презентација на јадења, кои покрај тоа се и поделикатни од традиционалните француски „тешки“ специјалитети. Тој ја „сврте наопаку“ француската гастрономија со смелите комбинации на слатки и кисели вкусови, како јастог и ванила, па дури и реконструираше и древни рецепти како печени патки од готвач, кој датира од периодот на Стариот Рим.
Тој беше еден од првите кои се осмели да каже дека сирењето треба да се служи со бело вино.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
РИЗНИЦА ОД ЗДРАВЈЕ: Сок од домати – 1001 причина зошто да го пиете
Како прави Италијанци: Направете вкусни брускети со домати
Закрепнете со кремаста чорба од домати и моркови
ПОДОБРО ОД БОЛОЊЕЗЕ: Сос од домати и босилек
Готово во два потега: Тестенини со шери домати
Никој нема да им одолее – Ќофтенца во сос од домати и пармезан