Нутелата е рај за сите, а ако направите мек и вкусен десерт со неа, задоволството е уште поголемо.
Состојки:
- 1 шолја брашно
- 1 ипол лажица шеќер
- ½ прашок за пециво
- ¼ лажиче сол
- 2 јајца
- 1 шолја млеко
- 2 лажици растопен путер
- малку масло
- нутела
Подготовка:
- Се ставаат сите суви состојки во сад, а во друг сад оделно се матат белките и жолчките. Жолчките се матат со маргарин и млеко, па додајте ја и смесата од белки.
- На тава со калапи ставете малку масло па ставете ја смесата.
- Нутелата ставете ја во шприц, па ставете ја во секое јастуче. Потоа додајте го остатокот од смесата.
- Печете додека не порумени на 180 степени.
Повеќе на Gotvi.mk:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате