Направете најбрза и највкусна штрудла која може да ја јадете и топла и ладна, во секакво издание вкусот е фантастичен.
Состојки:
- 1 шолја јогурт
- 400-500 гр брашно
- 1 ванилин шеќер
- 1 прашок за пециво
- 2 лажици шеќер
- 50 гр растопен путер
- 1 јајце за премачкување
Подготовка:
- Се топи путерот се додаваат јогуртот, ванилиниот шеќер и шеќерот, се додава брашното измешано со прашок за пециво, постепео во садот.
- Доволно е да добиете маса која нема да се лепи на рацете. Оставете да отстои 15 минути, па направете штрудла.
- Можете ролованата штрудла да ја полните по желба.
- Се премачкува со јајце и се пече половина час на 180 степени.
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа