НАЈБРЗА ШТРУДЛА: Се јаде и ладна и толла – и откако ќе отстои е мека

НАЈБРЗА ШТРУДЛА: Се јаде и ладна и толла – и откако ќе отстои е мека

Направете најбрза и највкусна штрудла која може да ја јадете и топла и ладна, во секакво издание вкусот е фантастичен.

Состојки:

  • 1 шолја јогурт
  • 400-500 гр брашно
  • 1 ванилин шеќер
  • 1 прашок за пециво
  • 2 лажици шеќер
  • 50 гр растопен путер
  • 1 јајце за премачкување

Подготовка:

  1. Се топи путерот се додаваат јогуртот, ванилиниот шеќер и шеќерот, се додава брашното измешано со прашок за пециво, постепео во садот.
  2. Доволно е да добиете маса која нема да се лепи на рацете. Оставете да отстои 15 минути, па направете штрудла.
  3. Можете ролованата штрудла да ја полните по желба.
  4. Се премачкува со јајце и се пече половина час на 180 степени.

Повеќе на Готви.мк:

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Десерт готов за 20 минути

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

 

 

 

 

singlepost_text