Овој вкусен рецепт можете да го подготвите за многу кратко време!
Состојки за пандишпањ:
- 8 јајца
- 9 лажици гриз
- 6 лажици шеќер
- 1 кесичка ванилин шеќер
- 1 лажица кака
- 1 кесичка прашок за печиво
Состојки за прелив:
- 500 мл млеко
- 500 мл чоколадно млеко
- 1 кесичка шлаг
Начин на подготовка:
- Разматете цврст снег од белки. Во друга чинија разматете жолчки со шеќер, какао и ванилин шеќер. Додајте разматени жолчки во снегот од белки и на крај гриз и прашок за печиво. Лесно измешајте, да се соедини, не со миксер.
- Излејте во плех, намастен и посипен со брашно, печете во претходно загреана рерна на 180 степени околу 15-20 минути. Млекото загрејте го до вриење, па прелијте го жешкиот кох со врело млеко. Разладете и послужете со шлаг.
Уживајте!
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта