Доколку барате идеја за лесен ручек или прилог за некое месо, тогаш овој рецепт е идеален за вас!
Состојки:
- 1/2 кг компири
- 50 гр пармезан
- 500 мл павлака за готвење
- сол
- бибер
- зачини по желба
- 3 чешниња лук
Начин на подготовка:
- Најпрво излупете ги компирите и кратко гответе ги, а потоа исечете ги на плочки.
- Додајте ги останатите состојки и сè заедно излејте во сад за печење. Печете во претходно загреана рерна на 180 степени.
- Кога компирот ќе „зажари“, извадете го од печка, па излејте го вишокот течност. Вратете го компирот во печка уште пет минути и вашиот ручек е готов.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути