Ренот и дава посебна пикантност на супата.
Состојки:
- 450 гр грашок од конзерва
- 1 веза млад кромид
- 2 компири
- 2 лажици путер
- 1 л супа
- 150 гр кисела павлака
- 1-2 лажички рен
- сол
- бибер
- 40 гр солени мини крекери
Начин на подготовка:
- Процедете го грашокот. Младиот кромид исечете го на кругови. Излупете ги компирите и исечкајте ги. Загрејте путер во голема тава и пропржете ги кромидот и компирите. На крај додајте грашок и подгрејте го кратко. Налејте супа и крчкајте околу 20 минути.
- Измешајте кисела павлака и рен. Одвојте 4 лажици грашок и оставете ги на страна. Испасирајте ја супата, па во неа додајте кисела павлака со рен и сочуваните зрна грашок. Посолете и побиберете по вкус.
- Сервирајте посипено со мини крекери.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт