Подгответе грашок на овој начин и ќе ги заборавите сите останати.
Состојки:
- 3 јајца
- 1 струк млад кромид
- 2 сечкани млади компири
- 400 гр грашок
- масло
- лута пипер
- 1 павлака
- црвена пипер
- малку зачин
- сол
- бибер
- морков
- магдонос
Начин на подготовка:
- На масло испржете кромид па додајте сечкан морков и малку продинстајте па додајте грашок и сечкан млад кромид. Ставете малку вода и динстајте.
- Откако ќе се издинста додајте суви зачини, сол, бибер, магдонос. Во чинија скршете јајца и додајте павлака па измешајте и ставете на грашакот и добро изедначете. Од горе можете да ставите сувалсланина ако сакате. Печете на 200 степени околу 40 минути убаво да порумени.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт