Збогатете го вкусот на пилешкото месо со сос од мед и сенф и уживајте во вистински гурманлак.
Состојки:
- 3 парчиња пилешки гради
- 1 лажичка босилек
- 1 лажичка мелена пиперка
- 1/2 лажичка магдонос
- 1/2 шолја мед
- 1/2 шолја сенф
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 175 степени.
- Посолете го пилешкото и побиберете го, па наредете го намастен плех за печење. Во сад измешајте мед, сенф, босилек, пипер и магдонос. Добро измешајте, па со поливината прелијте го пилешкото.
- Печете 30 минути во загреана ререна, а потоа свртете го месото и премачкајте го со остатокот од сосот. Печете уште 10 до 15 минути. Почекајте 10 минути месото да се излади пред да го послужите.
Добар апетит!
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт