Ќе заборавите на поховани зденки и кашкавал: ПОХОВАНИ ШАМПИЊОНИ – ДЕЛИКАТЕС

Ќе заборавите на поховани зденки и кашкавал: ПОХОВАНИ ШАМПИЊОНИ – ДЕЛИКАТЕС

Направете нешто неверојатно вкусно, повкусно и од поховани зденки, кашкавал и кромид.

Состојки:

  • 400 гр лебни трошки
  • 100 гр брашно
  • 150 мл млеко
  • 1 лажица лимонов сок
  • 200 гр печурки шампињони
  • масло и зачини

Подготовка:

  1. Се спремаат три сада, во едниот се става брашно, во другиот млеко и лимонов сок, и во третиот презла.
  2. Презлата зачинете ја со зачини по избор, а млекото со лимонов сок нека отстои десетина минути за да се згрутчи како јогурт.
  3. Печурките убаво се чистат и се валкаат во брашно, па млеко па презла и се ставаат во врело масло.
  4. Доволно е да се пржат околу три минути од двете страни.
  5. Сервирајте со тартар сос!

Повеќе на Gotvi.mk:

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

 

 

 

singlepost_text