Направете нешто неверојатно вкусно, повкусно и од поховани зденки, кашкавал и кромид.
Состојки:
- 400 гр лебни трошки
- 100 гр брашно
- 150 мл млеко
- 1 лажица лимонов сок
- 200 гр печурки шампињони
- масло и зачини
Подготовка:
- Се спремаат три сада, во едниот се става брашно, во другиот млеко и лимонов сок, и во третиот презла.
- Презлата зачинете ја со зачини по избор, а млекото со лимонов сок нека отстои десетина минути за да се згрутчи како јогурт.
- Печурките убаво се чистат и се валкаат во брашно, па млеко па презла и се ставаат во врело масло.
- Доволно е да се пржат околу три минути од двете страни.
- Сервирајте со тартар сос!
Повеќе на Gotvi.mk:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате