Ако сакате вкусно мезе, ви нудиме мортадела бомбици кои имаат фантастичен вкус, а ќе ви послужат за секоја пригода, особено за гости.
Состојки:
- 200 гр Пекабеско мортадела
- 100 гр средина на леб
- 2 шолји млеко
- 2 лажици рендан пармезан
- 1 јајце
- сол
- бибер
- презла
- масло
Подготовка:
- Се сече средината од леб на коцки, се става во длабок сад и се става млеко. Коцките треба да впијат млеко.
- Јајцето се става во друг сад со пармезанот, мортаделата ситно сечена, бибер и сол.
- Лебот се цеди и се става во мешавината, па со раце се обликуваат топчиња.
- Се валкаат во презла и се пржат на тава со масло додека не заруменат.
Повеќе на Gotvi.mk:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате