Повеќето од нас го варат компирот, го процедуваат и потоа додаваат млеко или путер и прават пире. А потоа уживаат во вкусот, меѓутоа познатиот готвач Тајлер Флоренс тврди дека на тој начин го уништуваме вкусот.
Компирот има многу деликатна и преубава минерлана линија на вкус, а кога го вариме во вода и потоа ја цедиме, буквално го фрламе и неговиот вкус, објаснува Флоренс.
Тој препорачува компирот предходно да го исецкаме на парчиња и потоа да го вариме во мелко или путер како би го випл целиот вкус.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Senigallia – Хотел, бар и ресторан кој стана уште едно обележје на Скопје
Дохранување на вашето бебе – Прочитајте искуство и совети од родители
Грижете се за здравјето на бебето: Еве што треба да јадат трудниците
ФОТО: Еве како ќе се вика петтото дете на Џејми Оливер
ФОТО: Џејми Оливер е татко за пример
Зошто се прават мекици и зошто мајките не се присутни?
Северина држи диета кога е бремена – Еве која
ВИДЕО: Кои се 10 најважни намирници за бебињата
Преслатко: Реакција на бебиња кога за прв пат пробуваат сладолед (видео)
Оставете ги децата да си играат во трева – Има евтин рецепт кој ги вади флеките
ВИДЕО: Вистинска „магија“ со која ќе ги воодушевите децата – ви треба лубеница