Ако досега мешавте јајца со млеко или павлака, време е да престанете.
Славниот кувар Ентони Боурдаин вели дека никако не смеете да го правите тоа и притоа открива рецепт за совршена кајгана.
Потребни ви се три јајца, сол, бибер и лажица путер.
Начин на подготовка:
- Скршете ги јајцата во сад, зачинете и измешајте. Најдобро е да користите жица за матење јајца. Белките и жолчките треба да се спојат. На тавата додајте малку повеќе путер и загревајте додека не запени.
- Ставете ги јајцата во тава, па печете ги додека не стврднат. Потоа свртете ја масата и печете од другата страна, слично како палачинки.
ВИДЕО: Рецепт за леб кој не се меси
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)