Вкусниот домашен десерт прелијте го со разматена слатка павлака или шлаг…
Состојки:
- 100 гр шеќер
- 3 лажици какао
- 1/4 шолја густин
- прстофат сол
- 660 мл млеко
- 2 лажици путер
- 1 лажица екстракт од ванила
Начин на подготовка:
- Во тенџере измешајте шеќер, какао, густин и сол. Ставете на средна температура и додајте млеко. Почекајте да зоврие и продолжете да готвите, повремено мешајќи, додека смесата не згусне доволно.
- Потоа тргнете го пудингот од рингла и додајте путер и екстракт од ванила. Готовиот пудинг по желба послужете го топол или почекајте да се излади.
Уживајте!
Видео: Како да излупиме лук, јајце и банана
Погледнете ги цените во рестораните и кафулињата во Грција