Овој колач е толку лесен за подготовка, а за вкусот да не зборуваме…
За половина час добивате магично чоколадно чудо, кое секако вреди да се проба!
Состојки за кора:
- 4 јајца
- 50 гр шеќер
- 200 гр путер
- 100 гр чоколадо за готвење
- 4 лажици брашно
- 1 прашок за пециво
Состојки за крем:
- 1/2 слатка павлака за шлаг
- 200-250 гр чоколадо за готвење
Состојки за прелив:
- 0,5 дл млеко
- рум (по желба)
Начин на подготовка:
- Разматете жолчки и шеќер, додајте растопен путер и чоколадо, брашно измешано со прашок за пециво и на крај снег од белки. Печете од прилика 20-25 минути на 180 степени. Кога кората ќе биде готова прелијте ја со 1/2 дл млеко со малку рум.
- Слатката павлака загрејте ја на оган, па додајте чоколадо. Гответе додека чоколадото не се растопи до крај.
- Кремот прелијте го врел по кората. Кремот е малку поредок, но не грижете се, бидејќи откако ќе го ставите колачот во фрижидер, ќе стегне.
- Послужете откако ќе се излади и уживајте во феноменалнот вкус!
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)