Италијански шмек од вашата кујна… Сланината ќе и даде посебна нота на оваа пица!
Состојки за тесто:
- 200 гр брашно
- 3 лажици масло
- 125 мл вода
- малку сол
Состојки за фил:
- 1 чаша павлака
- 200 гр ситно сечкана Пекабеско сланина
- 100 гр кашкавал
- малку кечап
- сечкани маслинки
- печурки (по жлеба)
Начин на подготовка:
- Замесете тесто. Свиткајте го во фолија и оставете го да отстои 1 час во фрижидер.
- Тестото поделете го на два дела и растегнете го на тенки кругови.
- Ставете ги круговите на плех обложен со хартија за печење.
- Премачкаје ги тестата со павлака, распоредете сечкана сланина, маслинки, печурки и кечап.
- Посипете со рендан кашкавал и печете во претходно загреана рерна на 220 степени околу 15 минути, додека тестото не биде готово.
Добар апетит!
Повеќе рецепти прочитајте на Готви.мк:
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука
Повеќе рецепти за десерти тука