Оние кои го пробале велат дека се прави многу брзо, а вкусот е фантастичен!
Состојки за кора:
- 3 јајца
- 3 лажици брашно
- 3 лажици масло
- 3 лажици мед или шеќер
- 2 лажици рогач брашно
- 2 лажици какао
- ванилин шеќер
- 1/2 кесичка прашок за пециво
Состојки за крем:
- 700 мл слатка павлака
- 2 пудинга од ванила
- прашок за пециво
- желатин
- 100 гр чоколадо
Состојки за глазура:
- 100 гр темно чоколадо
- малку слатка павлака
- малку масло
Начин на подготовка:
- Од наведените состојки подгответе кора и печете ја 10 минути на 200 степени.
- Разматете слатка павлака, додајте два направени и изладени пудинга од ванила, прашок за пециво и желатин. Ситно исечкајте чоколадо и додајте го во кремот. Кремот нанесете го на кората.
- За глазура растопете 100 гр темно чоколадо со малку слатка павлака и масло. Нанесете ја глазурата на колачот.
- Декорирајте со карамели и рендано чоколадо.
Уживајте!
Леонардо ди Каприо – Еве која диета ви ја препорачува
Северина со нов спот, а ние ве потсетуваме која диета ја држеше кога беше бремена
Мајката на Јелена Крлеуша: Еве како конечно ја победив зависноста од храна!
Адријана Лима открива: Рецепт за утринско смути и совети за диета