Идеални се за ситуации кога немате доволно поединечни состојки, па искористувате сè што имате во фрижидер.
Состојки:
- 300 гр јунешко филе
- 4 парчиња сланина Пекабеско
- 1 црвена пиперка
- 1 зелена пиперка
- 2 главици кромид
- 2 Пекабеско виршли по вкус
- 8 шери домати
- 5 лажици маслиново масло
- мајчина душица
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Исечете го месото на коцки, а виршлите, пиперките и кромидот на парчиња.
- Нанижете ги состојките на стапчиња. Исечкајте зачински билки и измешајте ги со маслиново масло, сол и бибер. Премачкајте ги ражничите и маринирајте ги во фрижидер околу 3 часа.
- Печете ги ражничите на скара околу 10-12 минути и сервирајте ги украсени со зачински билки, со багет или компир, по желба.
Добар апетит!
Домашен рецепт со кој повеќе нема ни да помислите на цвекло од тегла
Релаксирајте се: Чај кој ги опушта мислите и мускулите