Дури и ако сте почетник ќе направите неодолив чоколаден десерт! Овој чоколаден фил е феноменален и ќе го правите постојано.
Состојки:
- 1 л млеко
- 500 гр шеќер
- 50 гр чоколадо
- 200 гр маргарин
- 4 листови обланда
- малку сол
Начин на подготовка:
- Во поголемо тенџере ставете млеко, додајте шеќер и ставете на шпорет да се готви.
- На половина од готвењето, додајте чоколадо, маргарин и малку сол и гответе на слаб оган додека не се претвори во карамел и згусне.
- Тргнете го тенџерето од огнот, и премачкајте три листови обланда со кремот. Со четвртата обланда покријте. Преку обландата можете да ставите чоколаден прелив.
- Притиснете ги обландите неколку часа да стегнат и да се изладат.
- Сечете на парчиња, послужете и уживајте!
Видео: Како да излупиме лук, јајце и банана
Погледнете ги цените во рестораните и кафулињата во Грција
Погледнете ги цените во супермаркетите во Грција
Нови правила за влез во Грција – Дали дојде крај на „патлиџан“ туризмот?
Гиро и пиво 6 евра: Ова се новите цени во Грција