Направете вкусен посен деликатес со палента со најубав сос од печурки.
Состојки:
- 160 гр праз
- 650 гр домати
- 400 гр шампињони
- 200 гр палента
- 3 чешниња лук
- зачини
Подготовка:
- Палентата се вари на вообичаен начин и се става во тепсија, а потоа кога ќе се излади се сече на коцки.
- Шампињоните се динстаат, па се додаваат доматите.
- Се додава лукот, се динста, па се става врз коцките палента.
- Ставете зачини по вкус.
Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Торта „Мрзлива домаќинка“ – смешно име, одличен вкус