Рецепт за Велигденскиот пост: Палента со печурки

Рецепт за Велигденскиот пост: Палента со печурки

Направете вкусен посен деликатес со палента со најубав сос од печурки.

Состојки:

  • 160 гр праз
  • 650 гр домати
  • 400 гр шампињони
  • 200 гр палента
  • 3 чешниња лук
  • зачини

 

 

 

Подготовка:

  1. Палентата се вари на вообичаен начин и се става во тепсија, а потоа кога ќе се излади се сече на коцки.
  2. Шампињоните се динстаат, па се додаваат доматите.
  3. Се додава лукот, се динста, па се става врз коцките палента.
  4. Ставете зачини по вкус.

Повеќе на Готви.мк:

Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Торта „Мрзлива домаќинка“ – смешно име, одличен вкус

Рафаело торта – рецепт кој сите ќе ви го бараат

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

singlepost_text