Малку е да се каже дека се прави пребрзо, а вкусот е фантастичен!
Состојки:
- 800-900 гр пишкоти
- 2 чоколада со лешници
- 2 бели чоколада
- 1 л млеко
- 6 лажици шеќер
- 2 пудинга од ванила
- 2 пудинга од чоколадо
- 500 мл слатка павлака
- 2 дл сок од портокал
Состојки за прелив:
- 100 гр чоколадо за колачи
- 100 гр млечно чоколадо
Начин на подготовка:
- Млекото поделете го на два дела. Во еден ден згответе пудинг од ванила со 3 лажици шеќер, а во друг чоколаден пудинг со 3 лажици шеќер и оставете ги пудинзите да се изладат.
- Разматете слатка павлака, посебно растопете го белото, а посебно црното чоколадо.
- Слатката павлака поделете ја во пудинзите, а во пудингот од ванила додајте бело, а во чоколадниот црно чоколадо. Сè измиксајте и филувајте ги пишкотите од внатре, преклопете со други пишкоти и редете во круг (како што е прикажано во видеото).
- Завршениот обрач, од внатре премачкајте го со тенок слој темен фил, па повторете ја постапката… така до крај. Пишкотите задолжително потопете ги во сок од портокал да бидат меки.
- Завршената торта прелијте ја со растопено чоколадо и оставете ја во фрижидер 4-5 часа да стегне.
- Послужете и уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Рафаело торта – рецепт кој сите ќе ви го бараат
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот